monr.jpg

vnen.jpg p9a.jpg p1.jpg

etydmrepo.jpg etyd.jpg etmre1.jpg

etmre.jpg                                    et1.jpg

Viipurissa on säilynyt yli 200 suomalaista julkista ja asuinrakennusta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä on Monrepos’n puisto, jota on 2000-luvulla hieman kunnostettu suomalaisten aloitteesta. Suomalaisen sotien jälkeen syntyneen sukupolven mieleen Monrepos’n puisto on jäänyt Aili Runteen sanoittamasta, Erik Lindströmin säveltämästä ja laulajatar Annikki Tähden tulkitsemasta ikivihreästä iskelmästä Muistatko Monrepos`n. Nykyisin Muistatko Monrepos`n sekä monet muut Viipurista kertovat kappaleet kuuluvat sotiemme jälkeen Helsingissa toimintaansa jatkaneen 1897 Viipurissa perustetun Viipurin lauluveikkojen ohjelmistoon kiinteana osana.

Annikki Tähden Muistatko Monrepos?n -levyä myytiin yli 34 000 kappaletta.

Myynnillään se ansaitsi Suomen ensimmäisen kultalevyn. Levytys vuosi oli 1955.
Monrepos on Viipurin lähellä sijaitseva vanha puistoalue, johon kuuluu myös 1700-luvulla rakennettu kartano.

Airi Annikki Tähti-Tiensuu (s. 5. joulukuuta 1929, Helsinki) on suomalainen pitkän linjan iskelmälaulaja. Han aloitti uransa vuonna 1952. Hänen ohjelmistonsa sisältää eri tyylilajeja laulelmista swingiin ja valsseista latinalaisrytmeihin.