Великолепный дессерт  предложен  на сайте «Helsingin Sanomat» к праздничному столу в День пап, который отмечают в Финляндии во второе воскресенье ноября.
Puolukka-rahkakermakakku ja kinuskikuorrutus

Kakkupohja:

3 kananmunaa,  1 dl sokeria, 1 dl vehnajauhoja,  1/2 dl perunajauhoja,  1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

voita ja korppujauhoja

Kostutus:

1 dl omenamehua , 1 dl sitruunalimonadia

Tayte:

6 liivatetta , 1 rkl vetta , 200 g puolukkasosetta (tai 300 g kokonaisia) ,

1 1/2 dl sokeria , 2 dl kuohukermaa , 250 g maitorahkaa , 1 rkl vaniljasokeria

  Kuorrutus:

1 dl fariinisokeria , 1 dl sokeria , 2 dl kuohukermaa , 1 rkl voita,

  mantelilastuja kakun reunoille

  Varaa pohjan ainekset hyvissa ajoin huoneenlampoon. Voitele irtopohjavuoka ja ripottele paalle korppujauhoja. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisaa ne siivilan lapi varoen muna-sokerivaahtoon. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista eika tikkuun jaa taikinaa. Anna kakkupohjan jaahtya. Leikkaa se kolmeen osaan.

Vuoraa irtopohja kaksinkertaisella tuorekelmulla. Voit ensin pyyhkaista vuoan reunoja oljytilkalla, nain kelmu pysyy paremmin paikoillaan.

Liota liivatetta runsaassa kylmassa vedessa noin 10 minuuttia. Soseuta puolukat ja sokeri esimerkiksi sauvasekoittimella ja painele sose sen jalkeen siivilan lapi. Vaahdota kerma loysahkoksi vaahdoksi ja laita se jaakaappiin odottamaan. Kuumenna 1 rkl vetta ja lisaa liivatteet. Sekoita kunnes liivate on sulanut. Kaada 1/4 puolukkasoseesta liivatteiden sekaan ja kaada seos sitten takaisin jaljelle jaaneeseen puolukkasoseeseen. Lisaa sinne myos rahka ja vaniljasokeri. Lisaa vaahdotetusta kermasta ensin kolmannes ja sitten loput varovasti nostellen.

Laita alimmainen kakkupala vuoan pohjalle ja kostuta. Kaada puolet puolukkakermahyytelosta pohjan paalle ja laita 15 minuutiksi pakastimeen jahmettymaan. Laita keskimmainen kakkupala hyytelon paalle ja kostuta. Kaada loput hyytelosta kakun paalle ja laita taas hetkeksi pakastimeen. Kostuta viimeinen kakkupala leikkauspinnan puolelta ja aseta se puoli alaspain kakun paalle. Ala kostuta liikaa, koska paalle tuleva kinuski imeytyy liian kosteaan pintaan.

Peita kakku kelmulla ja laita jaakaappiin vetaytymaan – jopa seuraavaan paivaan.

Laita sokerit ja kerma paksupohjaiseen kattilaan ja keita hiljakseen noin puoli tuntia. Kinuski on valmista, kun kinuskitippa jahmettyy kakun paalle, eika imeydy kakkuun. Lisaa voi, sekoita ja anna jaahtya hetki. Kaada kakun paalle. Painele kakun reunoille paahdettuja mantelilastuja.

Helpommassa versiossa voi jattaa kinuskikuorrutteen pois ja koota kakun nain: ensin pohja, 1/3 puolukkakermahyytelosta, sitten pohja, 1/3 hyyteloa, sitten taas pohja ja loput hyytelosta.
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Puolukka-rahkakermakakku+ja+kinuskikuorrutus/1135245894806

Hyvaa ruokahalua!