Primus Ikaalinen -kilpailun voitto Ranskaan, Sami Hopponen toiseksi
29.06.2007 22:29

Kansainvalinen Primus Ikaalinen -kilpailu on ratkennut Sata-Hame Soi -juhlilla Ikaalisissa kihelmoivan jannittavassa suorassa tv-finaalissa. Nyt kolmatta kertaa jarjestetyn kansainvalisen varieteemusiikin kilpailun voitti Ranskan Julien Gonzales ja toiseksi tuli Suomen Sami Hopponen.

 Kansainvalisen tuomariston puheenjohtaja Renzo Ruggieri totesi, etta Julien Gonzales on erityislahjakkuus, joka pystyy liikkumaan erilaisten tunnelmien sisalla erittain kypsasti. Tuomaristo arvosti myos hanen kappalevalintojaan, jotka olivat hyvin raskalaiset ja hyvin hienostuneet. Julien Gonzales soitti ensimmaisella kierroksella Jerome Richardin kappaleen Carmencita ja toisella kierroksella Richard Gallianon kappaleen Tango pour Claude.
Tuomaristo totesi, etta Sami Hopponen on erittain lahjakas ja erittain hyva viihdyttaja, joka soittaa modernisti. Erityisesti Ruggieri arvosti Samin ensimmaisen kierroksen kappalevalintaa, joka oli Jani Heleniuksen Little Masa. Jazzhanuristien karkinimiin lukeutuva Renzo Ruggieri totesi, etta Samilla on hyvia ideoita jazzmusiikin suhteen seka erittain hyva svingi.
Kilpailu hiupentui kiihkeaan musiikilliseen ”kaksintaisteluun” jossa Sami Hopponen ja Julien Gonzales soittivat Astor Piazzollan Libertangon.
Kilpailun voittopalkinnon jakoi suorassa tv-lahetyksessa Sata-Hame soi -juhlien toiminnanjohtaja Sirpa Sippola. Kilpailun ykkospalkinto on 3000 euroa, kakkospalkinto 2000 euroa, kolmospalkinto 1000 euroa seka neljas ja viides palkinto 500 euroa. Lisaksi voittaja sai ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamaen taideteoksen, pronssisen harmonikkapatsaan.

 Tulokset
1. Julien Gonzales, Ranska
2. Sami Hopponen, Suomi
3. Amaia Iraola, Espanja
4. Veronika Todorova, Bulgaria
5. Grayson Masefield, Uusi-Seelanti
6. Pietro Adragna, Italia ja Bojan Volcevski, Makedonia
8. Wang Yi, Kiina

Kilpailun kansainvalinen jury
Renzo Ruggieri, Italia
Kevin Friedrich, Uusi-Seelanti
Frederic Deschamps, Ranska
Alexander Poeluev, Venaja
Mika Vayrynen, Suomi
Klaus Jarvinen, Suomi
 Sijoitukset ja pisteet ensimmaiselta kierrokselta:
1. Amaia Iraola, Espanja 59p, Sami Hopponen, Suomi 59p ja Julien Gonzales, Ranska 59p
4. Veronika Todorova, Bulgaria 57p
5. Grayson Masefield, Uusi-Seelanti 54p
6. Pietro Adragna, Italia ja Bojan Volcevski, Makedonia 52p
8. Wang Yi, Kiina 49p

Toisen kierroksen tulokset ja pisteet
Toiselle kierrokselle paasi nelja parasta.

1.Julien Gonzales 59p
2. Sami Hopponen ja Amaia Iraola 55p (Sami jatrkoon, koska hanella oli kaksi taytta kymppia tuomaristolta ja Amaialla yksi)
4. Veronika Todorova 52p.
http://www.satahamesoi.fi/index.php/fi/press/uutiset/primus_ikaalinen